5 tips voor een schone badkamer

Het (gezins)leven kan soms best hectisch zijn, waardoor het schoonmaken van je badkamer er soms even bij in kan schieten. Gelukkig zijn er een aantal tips waardoor je je badkamer in mum van tijd weer blinkend krijgt, zonder al teveel moeite. Wil je weten welke tips dat zijn? Lees dan verder!

De juiste schoonmaakmiddelen

Het aanschaffen en gebruiken van de juiste schoonmaakmiddelen voor de badkamer zijn essentieel voor een efficiënte poets sessie. Is je doucheputje verstopt? Een verstopt doucheputje is gelukkig makkelijk te verhelpen met het juiste schoonmaakmiddel, zodat je niet zelf met je handen de haren uit het putje hoeft te halen.

Zorg voor ruimte en overzicht

Een badkamer kan optisch veel kleiner en rommeliger ogen als er geen ruimte en overzicht is. Kies daarom voor opbergruimtes met dichte deuren, zodat je de rommel nooit optisch kunt waarnemen. Je kunt er ook voor kiezen om te werken met zwevende meubelen, waar je makkelijk bij- en onderlangs kunt. Met de juiste aanpassingen in jouw badkamer kun je voortaan die rondzwervende washandjes en shampooflessen uit het zicht houden.

Doe elke dag een beetje

Je wilt natuurlijk niet je hele zaterdagochtend of middag besteden aan het schoonmaken van de badkamer. Doe daarom elke dag een beetje, zodat het aan het einde van de week geen rommeltje is. Leg bijvoorbeeld een doekje in de badkamer, zodat je elke avond voor je naar bed gaat even de wastafels kunt afvegen. Je kunt ook een trekkertje in de douche hangen, zodat je niet alleen zelf schoon bent, maar je douche ook.

Zorg voor voldoende ventilatie

Een badkamer zonder ventilatie kan niet alleen voor nare geurtjes zorgen, het kan ook leiden tot schimmel. Badkamers zijn namelijk vochtige plekken in huis, waardoor ventilatie essentieel is. Zorg dus elke dag voor een goede ventilatie in de badkamer, of door bijvoorbeeld een raam open te zetten.

Werk van boven naar beneden

Een gouden regel in de schoonmaakwereld: werk altijd van boven naar beneden. Het heeft namelijk niet zoveel zin om eerst vloer te dweilen, om vervolgens de wastafels te poetsen. Begin dus altijd bij het plafond en de muren, werk daarna naar beneden naar het bad en de wastafels, om vervolgens af te sluiten met de vloer.

 

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie