Bezoek de Ardennen tijdens jouw volgende trip naar België

België staat bekend om de Middeleeuwse dorpen en klassieke architectuur. Het land heeft echter nog zo veel meer te bieden! Ook voor prachtige natuur kan je namelijk terecht bij onze zuiderburen. De Belgische Ardennen is voor het grootse gedeelte gelegen in Wallonië. Dit bosrijke laaggebergte is de perfecte bestemming wanneer je lekker tot rust wilt komen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze bosrijke omgeving en voor een grote wandeling of fietstocht gaan.

Rijke historie in de Ardennen

Wanneer je geen genoeg kunt krijgen van geschiedenis, is er genoeg te beleven in de Ardennen. Naast de prachtige natuur vind je ook vele imponerende kastelen en oude kloosters. In de Tweede Wereldoorlog heeft hier ook de Slag om Bastogne plaatsgevonden. Je bezoekt verschillende musea om meer te weten te komen over deze bijzondere tijd.

Genieten met een zachte G in de Ardennen

Onze zuiderburen staan erom bekend wel van een hapje en een drankje te houden. Geniet van regionale delicatessen zoals eendenlever en een lekker trappistenbiertje. Een trip naar België is natuurlijk niet compleet zonder een alcoholische versnapering. Ook aan fijne accommodaties kom je in de Ardennen niets tekort. Of je nu graag in de natuur kampeert, of liever de luxe opzoekt, er is voor ieder budget en wens wel een passend verblijf te vinden.

Sfeervolle steden en dorpen

Er zijn vele steden en dorpen te vinden rondom de Belgische Ardennen, waardoor je deze eenvoudig als uitvalbasis gebruikt om de omgeving te verkennen. Bezoek één van de musea om meer te weten te komen van de geschiedenis de dorpen of steden rondom de Ardennen. België heeft namelijk een rijke historie waar nog veel elementen van de Middeleeuwen terug te vinden zijn. Je waant je helemaal in een andere tijd, waardoor je echt kunt ervaren hoe het geweest zal zijn in deze periodes. Na een dagje verkennen, kom je in de avond bij in één van de gezellige biercafés. Er zijn maar weinig landen die kunnen tippen aan de uitgebreide selectie biertjes en de sfeervolle settings. De Belgen weten namelijk wel hoe ze lekker kunnen ontspannen! Gebruik je ook wel eens wat meer dan alleen alcohol? Geniet altijd op een verantwoorde manier van andere middelen, zodat je nooit een behandeling drugsverslaving nodig zult hebben. Zo hou je een stedentrip naar België zo gezellig mogelijk.

Dit bericht is geplaatst in Vrije Tijd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie