De handige voordelen van een digitale tachograaf

Volgens de EU-wetgeving is een digitale tachograaf verplicht voor bijna alle bestuurders van commerciële voertuigen die goederen of personen vervoeren. Er zijn een aantal uitzonderingen hierop, maar deze regel geldt in principe voor de meerderheid van de bestuurders. Als wagenparkbeheerder vraagt u zich wellicht af hoe u zo efficiënt mogelijk te werk kan gaan, zonder dat het uitlezen van de data te veel tijd kost. Ga dan voor een digitale tachograaf van Verizon Connect, waarbij u de vele voordelen van automatisering kan ervaren. In dit blog leest u alles over de digitale tachograaf van Verizon Connect en hoe u deze zo efficiënt mogelijk kunt gebruiken.

 

Wat is een digitale tachograaf?

Een digitale tachograaf is in grote commerciële voertuigen die goederen of personen vervoeren te vinden. Het apparaat wordt in de versnellingsbak gemonteerd en er kan een persoonlijke bestuurderskaart in worden gestoken. De tachograaf houdt de rij-uren van een chauffeur bij en zorgt er dus voor dat het maximum aantal dagelijkse- en tweewekelijkse uren niet overschreden worden. Dit is erg belangrijk, omdat het voorkomt dat een chauffeur vermoeid de weg op gaat en hierdoor minder oplettend is in het verkeer. 

Volgens de EU-wetgeving is het verplicht om een digitale tachograaf in relevante voertuigen te installeren. Bovendien hebben wagenparkbeheerders ook een veel beter beeld van de rij-uren van hun chauffeurs. Het is dan ook makkelijker om opdrachten toe te wijzen, doordat een wagenparkbeheerder precies weet hoeveel uren iedere chauffeur nog mag rijden. 

 

Voordelen digitale tachograaf van Verizon Connect 

Het uitlezen van de data van alle chauffeurs kan een tijdrovend proces zijn. Eigenlijk wilt u dit zo efficiënt mogelijk doen, zodat u er zo min mogelijk tijd aan kwijt bent. De connected digitale tachograaf van Verizon Connect is zo ontworpen dat het vanaf nu gemakkelijk en snel gaat om zowel bestuurders- als voertuiginformatie te verkrijgen. Benieuwd wat onze digitale tachograaf zo uniek maakt?

Gegevens uitlezen op afstand 

Een digitale tachograaf van Verizon Connect maakt het mogelijk om gegevens vanaf een afstand uit te lezen. Dit wil zeggen dat het niet meer noodzakelijk is voor de voertuigen om fysiek aanwezig te zijn om de data uit te lezen. De data is gemakkelijk via het internet te downloaden en is altijd up to date. Hierdoor is er ten allen tijde inzicht in de rij-uren van de chauffeurs, waardoor het makkelijker is om opdrachten veilig toe te wijzen. 

Alle bestuurders data op een overzichtelijke plek

Met behulp van onze digitale tachograaf is mogelijk om de huidige data van uw chauffeurs te zien. U logt gemakkelijk in via de online fleet management software en u ziet alle data meteen verschijnen. 

De chauffeur meldt zich bij het tachograaf systeem aan met behulp van een sleutelhanger die voorzien is van een Driver ID. Hierdoor herkent het systeem welke chauffeur op dat moment in het voertuig zit. 

Als wagenparkbeheerder heeft u dus een beter beeld van de overige rijuren van uw chauffeurs en kunt u makkelijker een verdeling maken. Bovendien kunt u instellen dat u een melding ontvangt als uw chauffeurs niet aan de wetgeving voldoen, door bijvoorbeeld het maximum uren te overschrijden

 

Met behulp van de automatische digitale tachograaf van Verizon Connect kunt u dus in de toekomst veel makkelijker data uitlezen en deze verwerken in wetgeving rapportages. Handig, snel en efficiënt! 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie