Je motor verkopen? Zo geregeld

Verschillende redenen kunnen te vinden zijn om je motor te verkopen. Je rijdt er zo weinig mee dat het een erg dure zaak wordt om belastingen en verzekeringen te blijven betalen of je hebt een andere motor op het oog waardoor je huidige overbodig wordt, om er maar enkele te noemen. Wat de reden ook is, een vlotte verkoop maakt het makkelijker voor alle partijen en daarvoor kun je beroep doen op een platform zoals dat van OSW. Zowel voor jou als voor de koper biedt het vele voordelen en geen nadelen.  

Hoe werkt het?

De online platformen hebben als doel om verkopers van allerhande voertuigen en erkende bedrijven en opkopers bij elkaar te brengen. Als verkoper ga je eerst een account aanmaken, waarna je zonder problemen ook je motor kunt aanmelden voor verkoop. Een medewerker contacteert je snel na de aanmelding om de gegevens van de motor op te vragen en enkele foto's. Nadat je motor online werd geplaatst, kunnen de bij het platform aangesloten bedrijven en opkopers er een bod op uitbrengen. Een medewerker brengt jou op de hoogte van het hoogst uitgebrachte bod, maar de uiteindelijke beslissing blijft steeds bij jou liggen. Pas als jij akkoord gaat met de voorgestelde prijs is sprake van een verkoop. Na de verkoop rest dan enkel nog het betalen van het bedrag en het ophalen van de motor.

Makkelijker kan het niet

Voor wie zelf niet de tijd heeft of zich niet wil bezighouden met de administratie die bij een verkoop hoort, is deze manier van verkopen een prima oplossing. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is enkele foto's en een beschrijving van de motor aan het platform bezorgen en de rest van het werk wordt allemaal door jou gedaan. Je hoeft je geen zorgen te maken om papierwerk, je moet zelf geen koper zoeken op allerlei manieren en de biedingen worden je netjes en snel overgemaakt. Er is wellicht geen makkelijkere manier te vinden om je motor te verkopen.  

Een veilige, snelle en doeltreffende manier om je motor te verkopen

Je motor verkopen gaat snel, wat ongetwijfeld een belangrijke reden voor de populariteit van het platform is. Zowel voor de verkoper als voor de koper volstaan een beperkt aantal handelingen om tot een effectieve overeenkomst te komen. Je motor verkopen kan op deze manier ook volkomen veilig, de kopers zijn namelijk allemaal erkende bedrijven en opkopers. En, ook niet onbelangrijk, door de aanwezigheid van tal van kopers ben je er vrijwel zeker van dat er een verkoop uit de bus zal komen. 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie