Kunnen honden tegen -10 graden buiten?

Hoewel dieren met een hoop dingen van mensen verschillen, kunnen ze op andere vlakken juist weer heel erg overeenkomen. De manier waarop we omgaan met de omstandigheden buiten is hier een voorbeeld van. Net als mensen passen dieren zich op hun eigen manier aan op hun omgeving. Wanneer je een hond in huis neemt, is dit iets wat snel over het hoofd wordt gezien. Het weer heeft veel invloed op een hond en niet elke hond kan bepaalde weersomstandigheden aan.

Wennen aan temperatuur

Net als wij zullen honden altijd moeten wennen aan de temperatuur buiten. Je kunt er niet zomaar vanuit gaan dat een hond met een volle vacht goed tegen kou kan. Natuurlijk is het waarschijnlijker, maar het is niet vanzelfsprekend.

Verschillende rassen

Keeshonden en husky’s zijn honden die goed tegen de kou kunnen door hun dikke en dichte vacht. Maar uiteindelijk gaat de bestendigheid van de kou ook over de gezondheid van de hond. Een oude hond kan slechter tegen de kou dan jongere hond. Ook percentage van vet heeft een grote invloed op bestendigheid tegen de kou. Honden met een groter vetpercentage of meer spiermassa kunnen relatief een stuk beter tegen de kou dan honden die dit niet hebben. Dus wanneer je een hond mee wilt nemen naar een plek met hele lage temperaturen doe je er goed aan om de hond eerst mee te nemen naar de dierenarts om alles te laten checken. Hierdoor weet je zeker dat de hond geen risico’s loopt.

Als je hond het te koud heeft

De conclusie is dat elke hond het in principe te koud kan krijgen. Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kan doen om je hond weer warm te krijgen of om te voorkomen dat je hond het te koud krijgt. Een hondenjas kan veel van dit werk doen. Bij het kopen van de hondenjas is het verstandig om de jas niet te kopen als versiering van de hond maar als een manier om je hond warm te kouden. Honden kunnen erg gevoelig zijn voor veranderende temperaturen en kunnen veel baat hebben bij een hondenjas, mits deze ook goed van kwaliteit is. Je hebt hondenjassen die helpen tegen specifieke weersomstandigheden. Een waterdichte regenjas is aan te raden, net als een hondenjas die een groot deel van het lijf bedekt. Hierdoor kan een hond het ook niet te koud krijgen door de regen en als het alleen koud is, wordt het hele lijfje warm gehouden.

Dit bericht is geplaatst in Lifestyle. Bookmark de permalink.

Geef een reactie