Ook genoeg van je lekkende drinkfles?!

Genoeg drinken is zeer belangrijk voor het goed kunnen functioneren van je lichaam en brein. Je kunt vaak op meerdere plekken warme en koude dranken kopen, zoals op het station, in het centrum, bij een kantine of bij een koffietentje om de hoek. Je dranken buitenshuis kopen is niet erg goed voor je portemonnee en bovendien verspil je zo veel verpakkingsmateriaal. Veel beter zou het zijn om voortaan je eigen dranken mee te nemen in een duurzame, herbruikbare verpakking. Bijvoorbeeld een speciale drinkfles.

De juiste fles voor al jouw warme én koude dranken

Drink je vaak koffie, thee of een andere warme drank? Dan is een isoleerfles de beste optie voor jou. Met een isoleerfles zorg je ervoor dat je warme drank extra lang warm blijft en je koude drank langer koud. De thermosbekers zijn lekvrij en alle onderdelen kunnen gemakkelijk mee de vaatwasser in. Zo is je beker snel en eenvoudig weer schoon en klaar voor het volgende gebruik. De flessen zijn gemaakt van vacuüm geïsoleerd roestvrij staal. Ook is de opening van de fles lekker groot waardoor je hem gemakkelijk vult of extra ijsklontjes kunt toevoegen. De flessen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Heb jij liever een kleine fles die gemakkelijk in al je tassen past? Of doe jij graag langere tijd met een fles van bijvoorbeeld 900ml?

Waarom je genoeg (water) moet drinken op een dag

Het is om meerdere redenen belangrijk dat je genoeg drinkt op een dag. Het allerbeste is om suikervrije dranken te drinken, zoals water. Eventueel kun je hier wat smaak aan toevoegen met fruit. Maar waarom is water drinken zo belangrijk voor ons? Ten eerste is water erg belangrijk bij het voorkomen van uitdroging, vooral in situaties waarbij je veel zweet zoals tijdens het sporten. Als je zweet, kun je gemakkelijk in een korte tijd veel vocht verliezen. Dit zorgt voor uitdroging en kent negatieve gevolgen voor jouw prestaties en energieniveau. Je spieren bestaan bijvoorbeeld voor 80% uit water. En wanneer je 2% tekort komt, kunnen je spieren al minder goed functioneren. Maar niet alleen de functie van de spieren verzwakt, ook de hersenfunctie neemt af bij vochtverlies. Je hersenfunctie wordt namelijk sterk bepaald door vocht. Zo kun je bij onvoldoende vochtinname al snel verschillende symptomen van uitdroging vertonen. Denk aan symptomen zoals hoofdpijn, het hebben van een laag energieniveau, donkere urine, een slechte concentratie, pijn in de gewrichten, een droge mond, een slechte adem en/of beslagen tong hebben, etc. Een goede drinkfles helpt mensen om de aanbevolen hoeveelheid water binnen te krijgen.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie